Blåbärsfudge

on

jag kan börja med att berätta att jag aldrig någonsin i all framtid någonsin ever kommer rulla in något julgodis eller annat godis för den delen heller i papper. Har nog nästan aldrig varit med om något så enerverande under mitt liv. Såg att någon gjort det med julgodis och tyckte det såg ju käckt och trevligt ut. Men nej, aldrig mer. Inte min grej. Såntdär pluttiluttande lämnar vi till Ernst, det kan han få hålla på med. Jag tröttnade efter 2. Så har du inte otroligt mkt tålamod rekomenderar jag att du inte lindar in fudgen i papper, skär den i bitar och lägg i en burk med papper emellan istället. Sa jag förresten att fudgen blev grymt god?

125g blåbär
4 dl strösocker
1 tsk vaniljpulver
1 tsk blåbärspulver (kan uteslutas)
50 g smör
4 msk vit sirap
100 g hackad vit choklad, av god kvalite

1. Klä en ungsform med bakplåtspapper ca 20x20cm.

2.Blanda vispgrädde socker sirap, vaniljpulver blåbärspulver och blåbär i en tjockbottnad kastrull koka upp under konstans omrörning och sänk värmen något. Låt sjuda under omrörning och sätt i en kökstermometer.

3. Låt puttra tills smeten håller en temperatur på 119c. Ta av från kastrullen och låt svalna några minuter. Rör ner chokladen och smöret tills det smält. Stjälp upp smeten i formen och låt svalna helt, ställ i kylskåp minst en timma innan du skär upp den. Rulla inte in godiset i papper.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s