Hjortron och blåbärsgrottor

on

Min mammas hallongrottor toppar listan av de godaste bakverk jag någonsin smakat med dendär kolaaktiga smaken av brynt smör och eftersmak av hallon blir det en riktig dröm i käften. Tyvärr besitter jag ännu inte detta handlag, trots ett år på bageriskola. Men skam den som ger sig, om 296 satser med hallongrottor är jag kanske också där. Jag gillar ju att bryta trender så jag hoppade hallonsylten och bytte mot hjortron/citron och blåbär/vanilj och kommer nog aldrig använda hallonsylt igen..

ca 20 st små kakor

250g smör, rumsvarmt
1,5 dl strösocker
4,5 dl vetemjöl
1 dl vaniljsåspulver
1,5 tsk bakpulver

Hjortronfyllning;
1 dl hjortronsylt
1/2 citron saft och cezt

Blåbärsfyllning;
1 dl blåbärsmarmelad
1/2 tsk äkta vaniljsocker

  1. Rör ihop smör och socker i en bunke eller med assistent.
  2. Blanda mjöl bakpulver och vaniljsåspulvret i en skål. Tillsätt lite i taget och rör till en slät deg.

3. Stjälp upp degen på bakbord, rulla till en lång korv och skär i ca 20 bitar ca 2cm breda. Lägg varje bit i bakformar och tryck ett hål med tummen, fyll med sylt och grädda mitt i ugnen ca 7min. Dom skal vara gyllenbruna runt om.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s