Ceasarsallad med hare

Ceasarsalladen severas på klassiskt vis med kyckling men kan varieras i all oändlighet. Det viktigaste är att du gör en god dressing som binder ihop hela rätten, använd sedan de ingredienser du helst har i en god sallad. Här har jag gjort min variant på vilt, denna gången på harlår som passar alldeles utmärkt till ceasarsallad. jag valde också bort krutongerna i min sallad och ersatte dem med västerbottenflarn då jag även använt västerbottenost i såsen istället för parmesan.


4 portioner

2 st harlår
5 dl utspädd viltbuljong, 1
2 enbär
1 gul lök
1 kvist timjan
salt och peppar
Dressing;
1 ägg + en äggula
1 vitlöksklyfta
1 msk kapris
2 st sardellfileer
1 tsk dijonsenap
1 msk citronsaft
1 msk kapris
1 dl finriven västerbottensost + extra till flarn
1,5 -2 dl rapsolja beroeende på hur tjock dressing du vill ha
Tillbehör;
2 paket romansallad
kapris
Körsbärstomater
Champinjoner


  1. sätt ugnen på 120c. Bryn harlåren i en stekgryta runt om, salta och peppra. Häll på viltbuljongen, tillsätt löken grovt delad, timjan och enbär. Sätt på locket och ställ in i ugnen i ca 3h.

2. Medans harlåren sköter sig själva i ugnen förbereder du dressingen som gärna får stå och mogna i kylen fram till servering. Riv vitlök fint och lägg i en skål, tillsätt ägget och äggulan, dijonsenap, citronsaft hackade sardellfileer och finhackad kapris. Vispa ihop och börja sakta droppa ner oljan lite i taget så att du ser att ingredienserna går ihop, fortsätt så tills du fått en majonnäsliknande dressing, ju mer olja ju tjockare dressing. Tillsätt västerbottensosten och smaka av med salt och rikligt med peppar.

( Man kan också lägga alla ingredienserna i en långsmal behållare och sist hälla på oljan och sakta köra en stavmixer från botten och uppåt)

3. Ta ut grytan ur ugnen och känn på harlåren med en gaffel, släpper köttet lätt från benen är dom klara. Plocka ur låren ur grytan och plocka bort allt kött från benen. Varmhåll i ugnen i en form på låg värme tills servering.

4. Lägg riven västerbottensost på en plåt med bakplåtspapper och ställ in i ugnen på 150c ca 5min, osten ska vara gyllenbrun men inte bränd. Ta ut och låt svalna. Skölj salladen och låt den rinna av på en ren kökshandduk. Riv i ner i bitar och lägg i en skål, tillsätt ungefär hälften av dressingen och blanda runt ordentligt.

Fördela salladen i 4 djupa tallrikar, toppa med harkött, tomater, kapris, tunt skurna champinjoner, bitar av västerbottensflarnet och spritsa över lite extra sås eller ställ på bordet och låt gästerna själva ta extra.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s