Currykokta harlår

22046134_1690737247664030_7968679713942815015_n

Harkött är lite av en personlig favorit faktiskt, jag gillar den intensiva viltsmaken och köttet som oftast blir otroligt mört om det behandlas rätt.  Oftast sparar man sadeln och helsteker i ugn eller benar ur och steker bitarna direkt i stekpannan, vilket är grymt gott och inget fel i alls. Men låren och bogarna? ja dom blir väl oftast till den där klassiska hargrytan som inte är så dum den heller. Men som ni vet så gillar jag att bryta trender, så jag benade inte ur låren innan jag gjorde gryta på dem, utan lät dem sitta kvar under hela tillagningsprocessen vilket bidrog till ett fantastiskt resultat. Låter du benen sitta kvar släpper köttet automatiskt från benen och du får med dig mycket mer kött dessutom.

 

2 st harlår

1 gul lök

1 morot

3-4 msk äppelmos

8 dl vildfond

1 msk tomatpuré

3-4 msk curry

salt 

vildrissallad:

2 portioner vildris

1 liten röd lök

1 näve senapskål

1 äpple

1 skvätt god olivolja

0,5 dl grädde

1. Finhacka löken och moroten, fräs i en kastrull med en klick smör utan att det tar färg. Tillsätt curryn och låt den fräsa med. tillsätt fond äppelmos och tomatpure och låt det koka ihop, smaka av med salt och eventuellt mer äppelmos. Sila av.

2. Putsa harlåren fria från hinnor och och bryn i en stekpanna, lyft över i en stekgryta och slå över currysåsen ställ in i ugnen och sätt på 100c. Låt stå i ugnen ca 2 timmar eller tills köttet lossnar från benen.

3. Koka riset efter instruktionerna på paketet. Skala och skär ner äpple och röd lök, blanda med olivoljan och senapskålen och rör ner i riset. 

4. Lyft ur harlåren från grytan och värm upp såsen, smaka av och red upp med en skvätt grädde, smaka av och servera.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s